Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?
Diş Doktorları Dişleri Hangi Yöntemlerle Beyazlatır?
Alt konu başlıkları
Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Özellikle sosyal ortamlarda özgüven çok önemlidir. Kişiler iyi göründüklerini düşündüğünde özgüvenleri artar ve çevrede daha etkin bir role sahip olur. Bakımsız göründüklerini düşünenler ise sahneyi başkalarına bırakmayı ve geri planda durmayı tercih eder. İyi bir görüntü aynı zamanda sağlıklı bir görüntüdür. İnsanlarla yüz yüze gelmeden hemen önce tırnaklar bakımsızsa manikür yapılabilir, saçlar dağınıksa taranarak toplanabilir, belki yüzdeki kusurlar da makyajla kapatılabilir; ancak dişlerdeki sağlıksız görüntüyü herhangi bir şeyle kapatabilmek mümkün değildir.
Diş Renginin Değişme Sebepleri Nelerdir?

Dişlerin günde 2 kez fırçalanarak yiyecek parçalarından, tortulardan ve mikroplardan arındırılması ağız bakımı konusunda çok önemlidir; ancak buna rağmen çoğu defa kişiler bunu ihmal eder ve devamlı bu bakım sürecini erteler. Gün boyu iş yerinde ya da evde tüketilen çay, kahve ya da kola da dişlerin daha çok sararmasına; bu sararmaların dişin içine işlemesine ve lekelenmesine sebep olur. Şalgam, şarap gibi koyu renkli içeceklerin sık sık tüketilmesi de aynı etkiyi yapacaktır.
Dişlerde Tam Bir Beyazlık Sağlayabilmek Mümkün mü?

Kaliteli diş macunları kullanılarak güzel bir diş bakımı sağlanabilir ancak dişlerin doğal rengi hafif sarımsı olabileceğinden dolayı diş macunları ile tam bir beyazlık sağlamak mümkün olmayacaktır. Sadece yeme içme alışkanlığından kaynaklanan sararmanın giderilmesi mümkün olmaktadır. Her insanın doğuştan gelen kendine özgü bir diş rengi vardır ve günlük diş bakımı ile o renkten daha beyaz bir renk elde edebilmek imkânsızdır. Olabilecek en iyi beyazlık ancak Ağız ve Diş Sağlığı Hekimleri tarafından dişe uygulanan bazı işlemler ile sağlanmaktadır.
Diş Doktorları Dişleri Hangi Yöntemlerle Beyazlatır?

Diş doktorları diş beyazlatma konusunda 2 yönteme başvurmaktadır. Bunlardan bir tanesi “ofis tipi beyazlatma yöntemidir” ve lazerli uygulama yapılmaktadır. . Bu yöntemin diş sağlığı konusundaki riskleri tamamen kişinin beklentisine bağlıdır. Kişiler normal diş beyazlığının çok üzerinde bir beyazlık beklentisine girdikleri takdirde diş minesinin zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır. Yaklaşık 1 saat içerisinde işlem tamamlandığından ve hemen sonuç alındığından özellikle sonuç alma konusunda acele edenler ve zamanı olmayanlar için uygun bir yöntemdir.

Diş doktoru tarafından uygulanacak olan ikinci yöntem ise “ev tipi beyazlatma yöntemidir”. Doktora gitmekten çekinen ve sabırlı olanlar için uygun bir yöntem olacaktır. Doktor bu yöntemin diş etlerine zarar vermeden uygulanabilmesi için, kişinin hem alt hem de üst dişinin ölçüsünü alır ve diş etlerine değmeyen ve dişe tam oturan şeffaf bir kalıp hazırlar. Diş tipine uygun özel maddelerle hazırlanan bir beyazlatıcı jel verir. Bu jel buzdolabından çıkartılmış soğuk bir jeldir. Kişiler bu jeli doktordan alıp eve geçtikten sonra mutlaka hemen buzdolabına koymalı ve kullanacağı zamana kadar çıkartmamalıdır. Doktorun hazırladığı diş kalıplarının oyuklarına bu jelden biraz biraz eklenerek dişlere yerleştirilir ve birkaç saat beklenir. Bu uygulama doktorun uygun gördüğü aralıklarda yapılmaktadır. Ayrıca lazerli diş beyazlatma yönteminden sonra dişin beyazlığını uzun süre koruyabilmek adına ev tipi diş beyazlatma yöntemi ayda 2 ya da 3 kez uygulanabilmektedir.
Diş Beyazlatıldıktan Sonra Tekrar Sararır mı?

Diş beyazlatma yöntemleri uygulandıktan sonra dişler en geç 1,5 yıl içerisinde tekrardan sararabilmektedir. Bu tamamen yeme içme alışkanlıklarıyla ve doktorun talimatlarına ne kadar uyulduğuyla alakalıdır. Dişleri aşındırabilecek ya da sararmasına sebep olabilecek eski alışkanlıklara dönüldüğü ve diş bakımı tam anlamıyla yapılmadığı takdirde birkaç ay kadar kısa bir süreçte dişlerde yoğun sararmalar görülmesi kaçınılmaz olacaktır. Bundan dolayı sadece bir anlık değil, her daim diş bakımına önem vermek gerekmektedir.